Aflosvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek
geen paniek, maar vraag wel advies

Tot 01 januari 2013 was het heel gebruikelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Soms voor een deel van de hypotheek, soms de gehele hypotheek, maar vrijwel iedere huizenbezitter met een hypotheek heeft er mee te maken.

De reden dat mensen een aflossingsvrije hypotheek namen is natuurlijk de lage maandlast (alleen rente) en het fiscale voordeel van deze te betalen rente.

Natuurlijk weten we dat elke euro die wordt geleend een keer terug moet keren in de kluis van de geldverstrekker. Maar, dit duurt dan nog 30 jaar. En hoeveel zullen de huizenprijzen stijgen binnen deze periode? Hoe hoog zal de lening gevoelsmatig na deze periode nog zijn door geldontwaarding (inflatie)?

Allemaal aannames waarvan de uitkomst allerminst zeker is. Het is daarom goed uw aflossingsvrije hypotheek eens onder de loep te nemen. Uiteindelijk komt er een moment dat u moet aflossen. Wellicht kan door rentemiddeling of afkoop van de rente de maandlast stevig omlaag. Het verschil kunt u dan vervolgens opzij leggen (lees: sparen!). Met het bij elkaar gespaarde bedrag,  wat in bijvoorbeeld 20 jaar best behoorlijk kan worden, kunt u dan mooi een (groot) deel van de aflossingsvrije hypotheek aflossen. Dit biedt u dan direct maandlast voordeel, wat u goed van pas komt omdat de pensioengerechtigde leeftijd nadert of zelfs al is bereikt. Naast dit maandlastvoordeel wordt ook de druk op de ketel wat minder. Geldverstrekkers zullen eerder bereid zijn om de aflossingsvrije hypotheek te herfinancieren als de verhouding lening versus marktwaarde lager is.

Hoe eerder u start, hoe beter uw 'reparatie' kansen.

Sparen levert niets op, hoor ik u zeggen. Dat valt wel mee. De Eigen Huis Spaarrekening van RegioBank, speciaal opgezet voor spaargeld bestemd voor hypotheek en/of eigen woning, biedt zelfs nu nog een rente van 0,55%.

En vindt u deze rente nog te laag dan is misschien beleggen iets voor u. Onze collega's van vermogensbeheer hebben hiervoor een mooi initiatief opgezet; toekomstbeleggen. Kijk maar eens op www.toekomstbeleggen.nl

Of u iets doet en hoe u dit doet is geheel aan u. Maar een goede planning en inzicht voorkomt verrassingen, dus, kom in actie!

Download hier onze brochure met de diverse oplossingsmogelijkheden !

Private Business Banking

Al ruim 25 jaar zijn de hypothecair planners van Pullen & Partners, financieel adviseurs B.V. gespecialiseerd in het realiseren van hypothecaire financieringen, en dan met name voor zelfstandig ondernemers.

“een verademing om met iemand te spreken die begrijpt hoe het bij een ondernemer werkt”

Een ondernemer kan niet standaard met een salarisstrookje naar de bank. Nee, in bijna alle gevallen vraagt de bank om de jaarcijfers en de belastingaangiftes van de afgelopen 3 jaren. Daar gaat de bank dan allerlei berekeningen op los laten. Hoe interpreteert de acceptant van de bank deze cijfers, en wat als er geen 3 boekjaren zijn?

Als absolute specialist maken wij zelf een cijfermatige analyse, waarbij wij een verkeerde interpretatie van de cijfers tot een minimum beperken en samen met de geschikte geldverstrekkers een richting op gaan om de door u gewenste hypothecaire financiering te realiseren.

“en we gaan verder…”

Bij een hypothecaire planning hoort ook een inventarisatie en analyse van de situatie bij pensionering, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Daarnaast doen we aan vermogensplanning en kunnen samen met u kijken of het zinvol is om vast te leggen hoe uw onderneming al dan niet afgewikkeld dient te worden bij een eventueel overlijden of bij beschikkingsonbevoegdheid, het zogenaamde levenstestament. Tenslotte kunt u met ons ‘sparren’ over een (toekomstige) overdracht van uw onderneming aan een volgende generatie.

“genoeg redenen om ons in te schakelen!”

Uw financiële toekomst goed geregeld

 

Het verleden heeft laten zien dat banken en verzekeraars niet altijd uw belang voorop zetten. U heeft nu de mogelijkheden om zelf de regie te voeren. MijnGeldzaken.nl is de enige die overzicht, inzicht en advies over uw geldzaken combineert in één website. Het biedt u alles om te zorgen dat u het goed geregeld heeft! Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst!    mijngeldzaken icon samen financieel gezond

mijngeldzaken icon watishet

 

Dit is de eerste onafhankelijke website die u een compleet inzicht geeft in al uw geldzaken. Het is veel meer dan een huishoudboekje! U ziet hoe financieel gezond u bent en of uw dromen in de toekomst gerealiseerd kunnen worden. Ook krijgt u tips over hoe u uw financiële toekomst kunt verbeteren. Uiteraard krijgt u van ons begeleiding en persoonlijk advies.  
 • Huishoudboekje inclusief Nibud vergelijking
 • Bereken uw financiële gezondheid (FPK)
 • Zie uw financiële toekomst, inclusief grafieken en stoplichten
 • Maak een financieel plan
 • Tips afgestemd op uw situatie
 • Begeleiding van Pullen & Partners
 • Kluis voor beheren van uw documenten
   
 

Inzicht in uw inkomsten en uitgaven

Het huishoudboekje geeft u inzicht in uw uitgavenpatroon. U behoudt het overzicht dankzij de koppelingen met alle Nederlandse banken. Bij MijnGeldzaken.nl staan al uw gegevens veilig op één plek. Zo behoudt u het overzicht.                            

 
   mijngeldzaken icon huishoudboekje rekeningen
   
 mijngeldzaken icon teken planning  

Maak zelf een financieel plan

Uniek is de mogelijkheid om zelf het financieel plan aan te passen naar uw eigen wensen. U krijgt inzicht in uw financiële toekomst. U ziet snel wat u moet doen om zaken beter te regelen. Wat heb ik? Wat wil ik? Hoe kom ik daar? Die vragen gaat u beantwoorden. Zo maakt u uw eigen plan en weet u dat u uw geldzaken goed geregeld heeft.                            

 

   
 

Antwoord op al uw financiële vragen

Geen algemene antwoorden, maar direct zien wat de gevolgen zijn van een financiële beslissing voor uw persoonlijke situatie. U beantwoordt zelfstandig eenvoudig vragen als: Wat zijn de gevolgen van korter werken? Is het verstandig om mijn hypotheek af te lossen? Heb ik mijn pensioen goed geregeld?                            

Het programma geeft tips over hoe mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen zijn. Ook bij risicoscenario’s als arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Heeft u toch nog vragen, klein of groot, dan kunt u contact opnemen met ons.

   mijngeldzaken icon bewegwijzer
   
 mijngeldzaken icon veilige kluis    

Documenten veilig in de kluis

Om uw documenten veilig te bewaren is er een kluis. Hierin bewaart u eenvoudig uw polissen en documenten zodat deze altijd weer terug te vinden zijn. Ook na een brand of inbraak bij u thuis.


Start nu en profiteer van alle mogelijkheden

 

Log hier in op mijngeldzaken.nl
(inloggegevens heeft uw via ons per mail ontvangen)

 

 

steps macbook01

 

 

 

 

Financieel Jaarplan

Een waardevolle service

in een voortdurend veranderende wereld is het een hele geruststelling wanneer uw financiën op orde zijn en blijven. Daarom is het financieel jaarplan een 'waardevolle service'. Het biedt u veel voordeel en het geeft een heldere kijk op uw persoonlijke financiële gegevens. U kunt zich via ons abonneren. U ontvangt deze waardevolle service tegen een vriendelijke prijs van € 45,- p/mnd (inclusief btw)*
*uitgaande van het basis verzekeringspakket  

Het financieel jaarplan omvat:

 •  Deelname collectief verzekeringspakket  (woonhuis, glas, inboedel en aansprakelijkheid)
 •  Verzorging jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting ook voor uw partner!
 •  Verzorging van de voorlopige teruggave inkomstenbelasting
 •  Jaarlijkse financiële check - up door uw erkend hypothecair planner
 •  24 uur per dag/ 7 dagen per week toegang tot uw persoonlijk    digitaal dossier  

 

Downloads

 Brochure Financieel Jaarplan

 Aanvraagformulier

 Algemene Voorwaarden

 Polisvoorwaarden Woonhuisverzekering

 Polisvoorwaarden Inboedelverzekering

 Polisvoorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering